13 ℃

Priester wil verbod op beledigen profeet Jezus

Foto: Diego Cervo / Shutterstock.com

Pastoor Frans Epert, voorganger van de parochie Schrijlbeek, vindt dat de vrijheid om de profeet Jezus te beledigen moet worden ingeperkt. “Het is een gevoelig thema”, aldus Epert.

In zijn zondagpreek roept Epert op tot strengere regelgeving voor bijvoorbeeld spotprenten over de profeet Jezus. “Er wordt gemeten met twee maten. Als de profeet Mohammed wordt beledigd, gaat meteen iemands kop eraf. Maar waarom valt het beledigen van Jezus dan onder de vrijheid van meningsuiting?”, vraagt Epert zich af.

Epert hoopt met zijn oproep een discussie op gang te brengen in de Tweede Kamer. “Door die beledigingen van Jezus ontstaan een heel negatieve dynamiek en een giftige sfeer in de samenleving, met alle risico’s van dien. Daar moeten we vanaf. We komen er niet uit als we blijven wijzen op de vrijheid van meningsuiting. Je kunt niet hebben dat je de ene profeet wel mag beledigen en de andere niet.”

Volgens de pastoor is een verbod een goed antwoord op grappen over Jezus: “Je geeft hiermee aan wat wel en niet acceptabel is in een democratie. Ik begrijp best dat de vrijheid van meningsuiting niet ineens kan worden afgeschaft, maar dit is alvast een stap in de goede richting.”

 
Deel dit artikel: