17 ℃

Premier Rutte niet bang voor coronatest: “Ik ben van nature positief”

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Het hele demissionaire kabinet moet zich laten testen, nu gebleken is dat staatssecretaris Mona Keijzer het coronavirus opliep. Premier Rutte gaat zijn coronatest met vertrouwen tegemoet. 

“Je hoort allerlei spookverhalen over die test, maar ik ben er niet bang voor”, zegt Rutte. “Ze steken een wattenstaafje in je neus en in je keel. Ik snap dat sommige mensen daar heel nerveus van worden, maar ik probeer vooral rustig te blijven.”

Rutte heeft nog een paar uur om zich op de coronatest voor te bereiden. Hoe brengt hij die tijd door? “Ik heb rustgevende muziek uitgezocht, waar ik tijdens de test naar kan luisteren. Ik draag tijdens de test dus een koptelefoon. Dat mag gewoon. Daarnaast probeer ik veel te mediteren.”

Tijdens de test kan er van alles misgaan. De tester zou het wattenstaafje bijvoorbeeld te ver door kunnen duwen en keihard in Ruttes hersenen kunnen rammen. Is hij daar niet bang voor? “Natuurlijk zijn er risico’s, maar daar probeer ik zo min mogelijk over na te denken. Ik ben van nature positief”, zegt hij nuchter. “Weet u, ik ben 54 jaar. Ik heb al veel meegemaakt. Daardoor kijk ik anders tegen zo’n test aan. U vindt mij misschien ontzettend stoer. En ik denk dat u daar gelijk in heeft.”

 
Deel dit artikel: