19 ℃

Premier Rutte kan niet meer alle Facebook-reacties persoonlijk beantwoorden

Foto: Frederic Legrand / Comeo / Shutterstock.com

Wie op Facebook iets schrijft over Mark Rutte, zal misschien wat langer moeten wachten op een antwoord van de premier. De naam van de premier gaat regelmatig rond op het sociale netwerk.

“U ziet mij in de Tweede Kamer regelmatig naar mijn telefoon staren. Dan kijk ik op Facebook. Ik probeer alles te lezen wat er over mij geschreven wordt, maar het is simpelweg te veel”, vertelt Rutte.

Rutte haalt naar eigen zeggen waardevolle lessen uit de reacties op Facebook: “Mensen komen met uitstekende, zorgvuldig onderbouwde kritiek. Laatst was er een mevrouw uit Gouda die mij vergeleek met Pinokkio (een houten sprookjesfiguur wiens neus langer wordt als hij jokt, red.). Daar kan ik wat mee. Reken maar dat zo’n reactie uitvoerig wordt besproken in de Tweede Kamer.”

De premier is verrast door de creativiteit van mensen op Facebook: “Ik vind het mooi hoe mensen met taal spelen. Onlangs schreef iemand de suggestie ‘Rutte opkutte’. Dat zet je toch aan het denken. Hij bedoelde waarschijnlijk ‘Rutte oprotten’, maar dat rijmt niet. Daarom had hij er ‘opkutte’ van gemaakt. Ja, verzin het maar eens! Als je zó creatief met je taal omgaat, dan ben je een hele grote. Dan denk ik: wat hebben we toch een gaaf land!”

 
Deel dit artikel: