20 ℃

Premier Rutte in januari weer aan het werk

Premier Rutte in januari weer aan het werk
Foto: Fizkes / Frederic Legrand / COMEO / Shutterstock.com

Premier Rutte gaat volgende maand weer volledig aan het werk. Hij zal dan ook weer zichtbaar zijn in het publieke debat.

Het zal niemand ontgaan zijn dat premier Rutte al een paar weken vrijwel volledig van het toneel is verdwenen. Hij bemoeide zich niet met de ophef rond het WK in Qatar en is al weken stil over de situatie in Oekraïne. Ook zweeg Rutte bij de recente voetbalrellen in Amsterdam en Den Haag en zegt hij al geruime tijd niets over de torenhoge inflatie en de energiecrisis. Toch benadrukt Rutte dat zijn onzichtbaarheid slechts tijdelijk is.

“Nee, het gaat goed met mij, echt waar”, zegt Rutte. “Het is goed om af en toe een paar maandjes afstand te nemen. Je kunt nou eenmaal niet het hele jaar premier zijn. Ik heb een paar uitstekende ministers, die kunnen de boel best een tijdje draaiende houden. Na tien maanden meeregeren, is het lekker om een week of acht bij de verwarming te zitten met een goed boek. Héérlijk.”

De rest van het jaar spendeert Rutte nog in de luwte: “Met Kerst komt een aantal vrienden bij mij gourmetten. Daarna zoek ik uit welke belangrijke zaken ik heb gemist en vanaf 2 januari ga ik er weer met frisse moed tegenaan.”

 
Deel dit artikel: