16 ℃

Premier Rutte geëmotioneerd door laatste videoclip Nick & Simon

Premier Rutte geëmotioneerd door laatste videoclip Nick & Simon
Foto: Martinbertrand.fr / Shutterstock.com

Nick & Simon hebben hun allerlaatste videoclip uitgebracht. In de clip van het lied Van Goed Naar Beter zijn hoogtepunten te zien uit de carrière van het muziekduo. De clip werd vrijdag vertoond in de Tweede Kamer.

Ruim drie maanden geleden besloten Nick & Simon niet meer als duo verder te gaan. Vandaag kwam de allerlaatste videoclip uit. Vanwege de grote culturele waarde van Nick & Simon werd de videoclip ook in de Tweede Kamer vertoond. Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur was onder de indruk.

“Nick & Simon hebben ongelofelijk veel betekend voor de Nederlandse muziekwereld. Als je de beelden dan zo achter elkaar ziet en weet dat het hun laatste videoclip is, dan komt dat wel binnen. Het is toch een tijdperk dat wordt afgesloten”, zei de staatssecretaris.

Ook premier Rutte was zichtbaar geëmotioneerd na het zien van de clip. “Het einde van Nick & Simon als duo is een verlies voor heel Nederland”, aldus Rutte. “We hoorden natuurlijk in augustus al dat Nick & Simon uit elkaar gaan. Eerst geloof je dat dan niet. Je kunt het gewoon niet bevatten. Maar nu ik de laatste videoclip er is, komt ook het besef dat het nu echt voorbij is. Ja, dat doet wat met me.”

 
Deel dit artikel: