19 ℃

Premier roept Nederlanders op om weer aan het werk te gaan: “Kerst is nu echt voorbij”

Premier roept Nederlanders op om weer aan het werk te gaan: “Kerst is nu echt voorbij”
Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Het kerstreces van de Tweede Kamer is voorbij. De Kamerleden gaan weer aan het werk en premier Rutte roept andere Nederlanders op om hetzelfde te doen.

“Net als de Tweede Kamer heeft heel Nederland genoten van drie heerlijke weken kerstreces. Ik hoop dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad. Natuurlijk zijn drie weken veel te kort, maar laten we nu onze normale werkzaamheden weer oppakken. In de bouw, in de zorg en in het midden- en kleinbedrijf, overal is het tijd om weer aan het werk te gaan. Kerst is nu echt voorbij.”

Rutte wijst op het buitenland, waar bedrijven inmiddels ook weer opstarten: “Willen we onze concurrentiepositie behouden, dan is dit het moment om de kerstperiode af te sluiten en weer de schouders eronder te zetten. Het bedrijfsleven kan wat dat betreft een voorbeeld nemen aan de politiek, waar de kerstvakantie echt niet langer hoeft te zijn dan drie weken.”

Voor werknemers die liever nog een tijdje vakantie willen, heeft Rutte een leuk vooruitzicht: “Over iets meer dan een maand breekt het voorjaarsreces weer aan. Dan gaan we met z’n allen weer twee weken uitrusten.”

 
Deel dit artikel: