17 ℃

Premier niet naar uitvaart Bokito

Premier niet naar uitvaart Bokito
Foto: Oliverdelahaye / Shutterstock.com

Premier Rutte zal niet aanwezig zijn bij de uitvaart van de dinsdag overleden Bokito. Rutte zegt op de dag van de uitvaart andere bezigheden te hebben.

Meerdere Kamerleden zijn ontstemd over de afwezigheid van Rutte. “Bokito was een markante en vooral geliefde persoonlijkheid. Hij symboliseerde de schoonheid en diversiteit van de Nederlandse natuur. Door weg te blijven bij zijn uitvaart, toont Rutte geen enkel respect voor alles wat Bokito voor ons land heeft betekend”, zegt GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger.

Ook PVV-Kamerlid Dion Graus spreekt er schande van: “Dit toont weer eens aan hoe groot de afstand is van de politiek tot de burger. Rutte legt duidelijk zijn prioriteiten verkeerd. Het overlijden van Bokito heeft veel Nederlanders in het hart geraakt. Als je daar zo mee omgaat, snap je dus echt niet wat er onder de bevolking leeft.”

Andere Kamerleden hebben juist begrip voor de beslissing van Rutte. “Het lijkt me dat er momenteel andere dingen veel belangrijker zijn dan Bokito. We hebben het hier over een fokking aap”, aldus fractievoorzitter Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren.

 
Deel dit artikel: