18 ℃

“Praat normaal, uw kat is niet debiel”

“Praat normaal, uw kat is niet debiel”
©

Baasjes praten tegen hun kat alsof het dier volslagen debiel is. Dat zegt dierenarts Thijs Snibbert. Hij roept op om volwassen huisdieren niet als een klein kind te behandelen.

“Baasjes praten op een kinderlijke manier tegen hun huisdier. Met een achterlijk piepstemmetje wordt gevraagd of het dier interesse heeft in een bak brokjes”, vertelt Snibbert. “Zo’n beest krijgt de indruk dat het niet helemaal serieus wordt genomen. Katten gaan daar op den duur psychisch aan kapot.”

“Een kat leeft korter dan een mens en ontwikkelt zich veel sneller. Eén kattenjaar staat gelijk aan zeven mensenjaren. Een kat van ruim twee jaar is dus al volledig volwassen en wenst niet meer als een debiele kleuter te worden aangesproken”, legt de dierenarts uit.

“Sowieso is praten tegen uw huisdier al tamelijk kansloos”, vervolgt Snibbert. “Uw kat begrijpt geen reet van wat u allemaal zegt. Toch blijft u met die vervelende piepstem tegen uw kat aan ouwehoeren. Heel vervelend voor het dier. Als u écht niet normaal kunt doen, laat uw kat dan inslapen. In het belang van het dier werk ik daar graag aan mee.”

 
Deel dit artikel: