19 ℃

Powernaps steeds vaker ’s nachts

Foto: New Africa / Shutterstock.com

De nacht is veruit het populairste tijdstip voor een powernap. Dat blijkt uit onderzoek van bureau QuestionIt. Maar liefst 90 procent van de Nederlanders doet een powernap het liefst ’s nachts.

Een kort slaapje om nieuwe energie op te doen is populair, zo blijkt uit het onderzoek. Maar liefst 98 procent van de ondervraagden zegt regelmatig te slapen. Voor zo’n zogenoemde ‘powernap’ is de nacht het favoriete tijdstip. Veruit de meeste powernaps vinden plaats tussen middernacht en zes uur ’s ochtends.

Ook Ellis Tuyffel (28) heeft de nachtelijke powernaps ontdekt. “Ik heb een drukke baan. Aan het einde van de dag ben ik vaak moe. Het helpt enorm als ik dan even mijn ogen dicht doe”, vertelt ze. “Overdag heb ik geen tijd voor een powernap, dus ik doe ze meestal ’s nachts. Na een powernap van zeven of acht uur ben ik weer helemaal fris. Ik kan het iedereen aanraden.”

Slaapdeskundige Tom Rubert is kritisch over de nachtelijke powernaps. “Ik snap dat het verleidelijk is, maar pas er wel mee op”, waarschuwt hij. “Een powernap kan heel gezond zijn, maar doe het niet midden in de nacht, wanneer je eigenlijk hoort te slapen.”

 
Deel dit artikel: