18 ℃
Postuum

Joop Knieles (1953-2023): “Hij stond altijd voor iedereen klaar”

Joop Knieles (1953-2023): “Hij stond altijd voor iedereen klaar”
Foto: D jomas / Shutterstock.com

In de buurt is geschrokken gereageerd op het plotselinge overlijden van Joop Knieles (69). Buurtbewoners kunnen zijn dood nog maar nauwelijks bevatten.

“Joop stond altijd voor iedereen klaar”, zegt een buurtbewoonster geëmotioneerd. “Je hoefde maar te bellen en Joop kwam eraan. Sterker nog: je hoefde niet eens te bellen. Joop was er gewoon. ‘Nee joh, laat mij dat maar doen’, zei hij dan. En dan deed hij het. Of je dat nou wilde of niet.”

Ook bij de achterburen is het overlijden van Joop hard aangekomen. “Je wist precies wat je aan hem had”, vertelt een man. “Als hij hoorde dat er in de straat iemand lag te bevallen, dan trok Joop zijn latex handschoenen al aan. En dan bleef hij kijken tot het kind geboren was. Daar hoefde hij niets voor terug. Zo wás hij gewoon.”

Ook Joops buurvrouw haalt herinneringen aan hem op. “Joop was altijd in voor een praatje”, glimlacht ze. “Ik weet nog dat mijn dochter in de tuin lag te zonnen. Joop keek urenlang over de schutting en maakte een complimentje over haar liezen. Dat was Joop ten voeten uit.”

 
Deel dit artikel: