PostNL verwacht dat e-mail in de toekomst een serieuze concurrent zal worden

PostNL verwacht dat e-mail in de toekomst een serieuze concurrent zal worden
Foto: Henk Vrieselaar / Shutterstock.com

PostNL vreest dat Nederlanders in de toekomst vaker een e-mail zullen sturen dan een brief of een ansichtkaart. “Als we niet oppassen, kan e-mail een serieuze bedreiging worden voor de fysieke postbezorging”, aldus het postbedrijf.

In het afgelopen kwartaal bezorgde PostNL weliswaar meer pakketjes, maar het aantal brieven daalde met zo’n tien procent. De daling is volgens PostNL voor een groot deel toe te schrijven aan ‘de sterk toenemende digitalisering van de correspondentie’. “Nieuwe ontwikkelingen, zoals e-mail, kunnen op termijn een serieuze concurrent worden. Het zal weldra niet lang meer duren voordat dergelijke moderne strapatsen de vertrouwde briefkaart zullen verdringen”, schrijft PostNL in het kwartaalverslag.

Een e-mail is een ‘digitale brief’ die met de personal computer kan worden verstuurd, zonder tussenkomst van de postbode. Toch verwacht PostNL dat de fysieke brief op de langere termijn de strijd zal winnen: “Mensen geven uiteindelijk toch de voorkeur aan een tastbaar bericht en het persoonlijke contact met de postbode. Het is voor ons nu vooral een kwestie van wachten tot de e-mail-hype voorbij is.”

 
Deel dit artikel: