19 ℃

PostNL roept mensen op om kerstkaarten nu alvast te verzenden

PostNL roept mensen op om kerstkaarten nu alvast te verzenden
Foto: Henk Vrieselaar / Shutterstock.com

UTRECHT - Hoewel het pas half januari is, komt postbedrijf PostNL alvast met een geruststellende mededeling over de komende kerstdagen. Klanten hoeven niet te vrezen dat hun kerstkaarten niet op tijd bezorgd worden. Volgens manager Rupert den Dolfer zou je geen problemen moeten krijgen wanneer je je kerstkaarten vóór 4 februari verstuurt.

Zo’n 30 jaar geleden werden kerstwensen voornamelijk digitaal verstuurd, maar die tijd is voorbij. Daarom heeft PostNL maatregelen genomen om alle kerstkaarten binnen elf maanden te kunnen bezorgen. “Het is natuurlijk een hectische periode waarin wij ook naar ons personeel moeten kijken”, erkent Den Dolfer. “Vroeger werd er snel geroepen dat de bezorgers maar een stapje harder moesten lopen, maar dat wordt niet meer geaccepteerd. Er waren schijnbaar postbezorgers die bijna geen tijd hadden om te eten of naar de kapper te gaan. Eén liep er zelfs op blote voeten, omdat hij zijn schoeisel kapot had gerend.”

Chauffeur Merijn Kully hoopt dat Nederlanders gehoor geven aan de oproep om de kerstkaarten alvast te verzenden: “Je ziet veel kleine busjes rijden die naar de mensen zelf toe komen, maar ik zit op een vrachtwagen om de tussenstations te bevoorraden. Dat is echt megadruk en geeft veel stress. Dat brengt de concentratie in gevaar en bovendien is het niet leuk om meer dan zes uur achter elkaar te werken.”

 
Deel dit artikel: