13 ℃

Postcodekanjer valt dit jaar in Afrika

In Afrika is een run ontstaan op loten voor de Postcodeloterij, nu duidelijk is dat de Postcodekanjer dit jaar in Afrika valt.

Foto: Anton Ivanov / Shutterstock.com

Geert Wilders maakte woensdag bekend dat de hoofdprijs van de Postcodeloterij dit jaar in Afrika terechtkomt. “Afrika krijgt wel de Postcodekanjer”, aldus de PVV-leider tijdens het debat in de Tweede Kamer. Het nieuws leidde tot een ware loterijgekte in Afrika.

N’kufi Wuwuto uit Burundi stond samen met honderden andere inwoners van Burundi in de rij voor de sigarenboer in de hoofdstad Bujumbura. Zijn geduld wordt beloond, want na twee uur wachten stapt hij met twee Postcodeloten naar buiten. “Wij hebben geluk, want een groot deel van Afrika hééft niet eens een postcode. Daar kunnen ze dus niet meedoen”, gniffelt hij.

De Postcodekanjer bedraagt dit jaar maar liefst 53,9 miljoen euro. “Als ik win, bouw ik een nieuwe waterput en geef ik iedereen een iPhone X”, lacht N’kufi. “In voorgaande jaren viel de Postcodekanjer altijd in Nederland. Het is leuk dat Afrika nu ook eens aan de beurt komt. Ik zet alvast een kommetje rijst klaar voor Gaston.”

 
Deel dit artikel: