23 ℃

PostNL schuift bezorging kerstkaarten door naar volgend jaar

Foto: Jarretera / Shutterstock.com

“In principe maakt het niet uit. De boodschap blijft hetzelfde”, verdedigt een medewerker van PostNL. Het postbedrijf kan niet alle kerstkaarten op tijd bezorgen en schuift daarom een gedeelte door naar december volgend jaar.

PostNL kan de postverwerking al jaren niet aan. Niet alleen pakketten, maar ook kerstkaarten worden te laat bezorgd. Vanwege de lockdown is het dit jaar extra druk. Om de werkdruk bij het bedrijf te verlichten, zal een gedeelte van de kerstkaarten worden bewaard tot Kerst volgend jaar.

“Uit onderzoek is gebleken dat mensen elk jaar dezelfde kerstwens versturen. Vrijwel alle kerstkaarten bevatten de tekst ‘prettige kerstdagen en gelukkig nieuwjaar’. Zo’n tekst is volgend jaar nog net zo actueel”, laat PostNL weten.

Daarnaast heeft PostNL een plan om de kerstkaartenchaos in de toekomst te voorkomen: “We denken aan permanente kerstkaarten die je maar één keer hoeft te sturen. Daarop staat de tekst: ‘vanaf nu prettige kerstdagen en gelukkige nieuwe jaren’. Ook voor de klant is dat makkelijker. Je bent er dan in één klap vanaf.”

 
Deel dit artikel: