16 ℃

Positie Ajax-trainer Maurice Steijn onzeker na niet winnen Johan Cruijff Schaal

Positie Ajax-trainer Maurice Steijn onzeker na niet winnen Johan Cruijff Schaal
Foto: Orange Pictures / Shutterstock.com

Een week voorafgaand aan de competitiestart lijkt het bij Ajax achter de schermen behoorlijk onrustig te zijn. Naar verluidt komt technisch directeur Mislintat vandaag bijeen met de raadsleden voor crisisoverleg over het al dan niet aanblijven van Maurice Steijn als hoofdtrainer van de Amsterdammers. Directe aanleiding hiervoor is het mislopen van de Johan Cruijff Schaal vrijdagavond.

“Met de aanstelling van Maurice Steijn hoopte Ajax dat het roer kon worden omgegooid”, legt een persvoorlichter uit. “Een topclub als Ajax stelt zich ieder seizoen als doel om zowel op nationaal als internationaal niveau mee te doen voor de prijzen. Het spreekt dus voor zich dat je dan in het begin van het seizoen ook die Johan Cruijff Schaal wil binnenslepen. Dat dit onder leiding van Steijn niet gelukt is, is teleurstellend en werpt vanzelfsprekend de vraag op of zijn positie nog wel houdbaar is.”

Ook veel Ajax-supporters lijken geen enkel vertrouwen meer te hebben in Steijn. “We hebben het hier wel over de Johan Cruijff Schaal hè”, zegt Ajax-fan Dave (27) verontwaardigd. “De naam zegt het verdomme al man, dat ding hoort thuis in de Johan Cruijff ArenA. Schandalig dat Steijn dit niet voor elkaar heeft kunnen krijgen. Wat mij betreft kan ‘ie opsodemieteren.”

Ook trouw seizoenskaarthouder Angela (51) wil dat Steijn vertrekt: “Die Steijn heeft sinds zijn komst nog helemaal niets gepresteerd hier, weg ermee!”

 
Deel dit artikel: