Populariteit VVD evenredig aan maximumsnelheid

Foto: Photocosmos / Shutterstock.com

Er is een rechtstreeks verband tussen de populariteit van de VVD en de maximumsnelheid op snelwegen. Dat blijkt uit een peiling van EenVandaag en onderzoeksbureau Ipsos.

De verlaging van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur zorgt in de peilingen voor een forse terugval van de VVD. Na het besluit om de maximumsnelheid te verlagen verliest de partij van premier Rutte maar liefst zeven zetels. Als de snelheidslimiet nog verder wordt verlaagd wordt het zetelverlies waarschijnlijk nog groter.

“Voor het eerst is aangetoond dat de populariteit van de VVD evenredig is aan de maximumsnelheid”, zegt politiek analist Fons Knielen. “Hoe harder we mogen rijden, hoe populairder de VVD.”

Volgens Knielen is de oplossing dan ook eenvoudig: “Premier Rutte kan de populariteit van zijn partij herstellen door de maximumsnelheid terug te brengen naar 130 kilometer per uur. De VVD zou zelfs álle zetels voor zich kunnen winnen, maar dan moet de maximumsnelheid wel naar 350 kilometer per uur. Op termijn moet dat haalbaar zijn.”

 
Deel dit artikel: