16 ℃

Poolse voetbalfans verbouwen buitenwijken Parijs

In de aanloop naar de EK-wedstrijd Duitsland-Polen hebben Poolse voetbalfans diverse buitenwijken van Parijs verbouwd. Enkele honderden Poolse supporters waren daarbij betrokken. Er worden momenteel meldingen gedaan van het verwijderen van verschillende oude tussenwandjes, het schilderen van schuttingen en het aanbrengen van stucwerk. Wie uiteindelijk gaat opdraaien voor de werkzaamheden is nog onduidelijk.

Poolse-voetbalfansRondom het Stade de France in Saint-Denis werden ’s ochtends al veel witte busjes met een Pools kenteken gesignaleerd. In de busjes bevonden zich voorwerpen die veelal worden gebruikt bij verbouwingen, zoals troffels, hamers en spijkers. Vermoedelijk zijn de gereedschappen bewust meegenomen door de Polen, om rondom de wedstrijd flink wat verbeteringen aan te richten.

De Franse politie gaat er vanuit dat de ongeregeldheden na de wedstrijd nog door zullen gaan. De Poolse voetbalbond heeft de fans opgedragen zich koest te houden. “Dit heeft niets met sport te maken. Deze jongens zijn er gewoon op uit. In elke groep supporters bevinden zich wel een paar tegelzetters die alleen maar uit zijn op badkamers.”

 
Deel dit artikel: