20 ℃

Ponyvlees populair op foodfestivals

Ponyslachter Sjikke Stienstra heeft succes op foodfestivals. Zijn ponyburgers vliegen letterlijk als warme broodjes over de toonbank. Vooralsnog is de sympathieke Fries de enige slager in Nederland die ponyvlees verkoopt.

foodtruck-sjikke-stienstraNog maar twee maanden geleden begon Stienstra met de verkoop van ponyvlees in zijn slagerij. “Ik kwam op het idee toen ik de pony van mijn dochter in de wei zag staan. Binnen een paar dagen was al het vlees verkocht”, vertelt hij enthousiast. “Mijn klanten zijn er dol op.”

Het ponyvlees is inmiddels ook op foodfestivals verkrijgbaar. Stienstra kocht een opvallend bestelbusje, waarin hij zijn populaire ponyburgers bereidt. “Bezoekers van foodfestivals willen graag biologisch, vers vlees. Nou, verser dan dit kan niet. Deze huppelde gisteren nog in de wei”, lacht Stienstra, terwijl hij op een malse ponybiefstuk wijst.

Het ponyvlees is inmiddels niet meer aan te slepen. Zelfs op Marktplaats is bijna geen pony meer te koop. Stienstra hoopt via de media nog aan verse voorraad te kunnen komen. “Misschien heeft iemand nog ergens een pony in de tuin staan en zijn de kinderen er inmiddels op uitgekeken. Nou, dan kom ik dat beest graag ophalen”, lacht hij.

 
Deel dit artikel: