Pony’s van Ponypark Slagharen gaan weg

Ooit waren ze dé attractie van Ponypark Slagharen. Nu passen ze niet meer in de toekomstplannen van het park. Attractiepark Slagharen, zoals het nu heet, heeft geen werk meer voor de tientallen pony’s.

Veel Nederlanders koesteren warme herinneringen aan Ponypark Slagharen. Wie er op vakantie ging, kreeg een huisje mét een pony. Maar binnenkort gaan de huisjes tegen de vlakte. En de pony’s waarschijnlijk ook.

Gelukkig is er een nieuwe bestemming gevonden voor de dieren. Ponyslager Sjikke Stienstra is bereid om alle pony’s op te kopen. “We hebben het hier over een smakelijk stukje Nederlandse geschiedenis”, aldus de sympathieke Friese ondernemer. “Hele generaties hebben ooit een ritje gemaakt op een pony uit Slagharen. Het is puur jeugdsentiment. Mijn klanten willen ze dolgraag weer proeven. Bovendien: die dieren zijn hoogbejaard. Wat moet je er anders mee? Paarden gaan op hun oudedag ook naar de slager. Koeien zelfs al na vijf jaar.”

Stienstra wil de pony’s het liefst ter plaatse uitbenen. “Samen met de kinderen”, stelt hij voor. “We maken er een leerzame, tijdelijke attractie van. Kinderen vinden het prachtig om zo’n pony door z’n hoeven te zien zakken. Een belevenis voor het hele gezin.”

 
Deel dit artikel: