23 ℃

Pony’s met uitsterven bedreigd door bioloog

Pony’s zijn eigenlijk totaal overbodig. Dat zegt de beroemde Britse bioloog Andy Kidderminsters. Hij hoopt de natuur een handje te kunnen helpen door pony’s versneld te laten uitsterven.

Foto: Alexandr Junek Imaging / Shutterstock.com

“Pony’s zijn eigenlijk mislukte paarden”, legt de bioloog uit. “Ze hebben in ons ecosysteem geen enkele functie. Bovendien zijn ze niet sterk genoeg om bijvoorbeeld op het land te kunnen werken. We kunnen rustig stellen dat pony’s compleet nutteloos zijn.”

Als het aan Kidderminsters ligt, komt er zo snel mogelijk een einde aan het bestaan van pony’s. “Mislukte dieren horen uit te sterven. Net zoals de dodo, de tarpan en andere miskleunen. Zo werkt dat, in de natuur.”

Kidderminsters kan niet wachten tot de laatste pony verdwenen is. “Mensen zouden de natuur enorm kunnen helpen met het opruimen van de pony’s. Laten we sowieso eens stoppen met het voeren van deze misbaksels”, adviseert hij. “Zelf heb ik er al drie omgelegd. Als iedereen meehelpt, kan de pony binnen een jaar uitgestorven zijn. Daarna kunnen we gaan nadenken over het nut van katten.”

 
Deel dit artikel: