20 ℃

DRAMA: Angela’s pony is levensmoe

“Dinsdag gaat ze naar de slager”, zegt Angela Reesseveld met tranen in haar ogen. “Lichamelijk is ze helemaal in orde, maar Lotje wil niet meer leven. Ze wil dood, dat zie je aan alles”.

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Een paar maanden geleden kreeg Angela in de gaten dat er iets mis was met haar 4-jarige pony. “Ze stond doodstil in de wei, met zo’n lege blik in haar ogen. Als ik bij haar ging kijken, kwam ze naar me toe. Ik dacht eerst dat ze pijn had, maar volgens de dierenarts is Lotje kerngezond”, vertelt haar baasje. “Ja, dan ga je dus denken aan psychische problemen.”

Via internet kwam Angela in contact met ponyslager Sjikke Stienstra. “Ik ben direct in de auto gestapt”, zegt de sympathieke Stienstra. “Toen ik bij Lotje aankwam, zag ik het meteen: ze is depressief. Dat komt vaker voor bij pony’s. Ineens willen ze naar de slager. Het zijn eigenwijze beestjes hoor.”

Angela heeft nog een paar dagen om afscheid te nemen van Lotje. “Natuurlijk ben ik heel verdrietig. Maar als Lotje echt dood wil, dan respecteer ik dat.” Dinsdag komt Lotje’s lang gekoesterde doodswens in vervulling. Dan mag ze naar de slager.

 
Deel dit artikel: