15 ℃

Poly Verhees (43) wist niet dat storm naar haar vernoemd zou worden

Poly Verhees (43) wist niet dat storm naar haar vernoemd zou worden
Foto: Michael Heim / Shutterstock.com

Wat begon als een normale woensdag veranderde voor de 43-jarige Poly Verhees uit Breda in een nachtmerrie. “Om kwart over zeven kreeg ik een berichtje van mijn vriend. ‘Ze hebben een storm naar je vernoemd’, stond er. Ik heb onmiddellijk het nieuws aangezet en het bleek te kloppen”, zegt de nog steeds verbouwereerde Brabantse.

De eerste zomerstorm die over ons land trok, kreeg de naam Poly. De storm werd vernoemd naar Poly Verhees zónder dat zij van tevoren was ingelicht. “Je verwacht dat ze op z’n minst even bellen of zo. Maar ik heb niks van ze gehoord. Ik vind dat echt niet netjes”, vertelt Poly. “En daarnaast vraag ik me af waarom ze uitgerekend mij moesten hebben. Ik ken niet eens mensen bij het KNMI. En ik wil ook eigenlijk niks met stormen te maken hebben.”

Weet Poly wel zeker dat de storm naar haar is vernoemd? Kan er geen sprake zijn van toeval? “Ach kom, geloof je het zelf?”, lacht ze. “Hoeveel mensen ken jij die Poly heten? Er woont in Nederland maar één vrouw met de naam Poly en dat ben ik. Ze moeten het dus op mij persoonlijk gemunt hebben.”

“Het KNMI kan deze week nog een brief van mijn advocaat verwachten, want ik laat het er niet bij zitten”, zegt Poly. “Mijn naam is ongewenst in verband gebracht met schade en ellende. Stel je voor dat ik ergens ga solliciteren of zo. Dan gaan ze meteen denken: ‘o, dat is die vrouw van die storm’. Ooit was ik trots op mijn bijzondere voornaam. Nu kan ik er niets meer mee. Je zou het een vorm van stormschade kunnen noemen.”

 
Deel dit artikel: