14 ℃

Politieke gevangenen in Iran mogen als eerste het Iraanse vaccin uitproberen

Foto: ChameleonsEye / Shutterstock.com

Het coronavirus heeft Iran in een lastige situatie gebracht. Door de sancties die tegen het land zijn opgelegd kan Iran moeilijk aan coronavaccins komen. Toch hebben Iraanse atoomwetenschappers een krachtig medicijn tegen COVID-19 ontwikkeld.

Volgens woordvoerder Mohammed Clay van het Ministerie van Alle Ongelovige Buitenlandse Honden Moeten Gestenigd Worden is het Iraanse vaccin uitermate effectief: “Wij horen geluiden dat Westerse vaccins een effectiviteit hebben van 94%. Dat vinden wij een lachertje. Voor ons zou een effectiviteit van 99,9% al een nederlaag betekenen.”

Woordvoerder Cassius Ali van het Ministerie van Alle Ongelovige Binnenlandse Honden Moeten Ook Gestenigd Worden bevestigt de lezing van zijn collega: “Onze atoomwetenschappers behoren tot de beste wetenschappers van de wereld, dus wij zijn er van overtuigd dat ons vaccin beter wordt dan dat van de Westerse honden.”

Iran is inmiddels begonnen met het testen van het vaccin. Dat juist politieke gevangenen als eerste aan de beurt zijn, is volgens het Iraanse regime “een teken dat Iran de mensenrechten wel degelijk serieus neemt”.

Ali: “De eerste proeven die we op gevangenen hebben uitgevoerd zijn ook uitermate bemoedigend. Binnen een etmaal waren ze van al hun klachten af, ook de niet aan corona gerelateerde klachten.”

 
Deel dit artikel: