11 ℃

Politie waarschuwt voor vermomde kinderlokker

Ouders van jonge kinderen worden gewaarschuwd voor een vermomde man die kinderen probeert te verleiden met cadeautjes en snoep. De man werd in de afgelopen dagen in verschillende plaatsen gezien. 

Foto: JPStock / Shutterstock.com

Het zou gaan om een oudere man die zich voornamelijk ophoudt in de buurt van scholen en winkelcentra. “Hij is bewust op zoek naar plaatsen waar veel jonge kinderen komen”, waarschuwt politiewoordvoerder Tim Milfenberg. “Hij probeert kinderen te lokken met cadeautjes of snoepgoed. De man zou enkele kinderen zelfs op schoot hebben genomen.”

Wat zijn motieven zijn is niet duidelijk, maar ouders worden geadviseerd extra alert te zijn. “Het is natuurlijk niet normaal dat een oudere man aan wildvreemde kinderen cadeautjes geeft. Al lijkt het aanbod nog zo mooi, trap er niet in. Het valt niet uit te sluiten dat de man ziekelijke bedoelingen heeft”, aldus Milfenberg.

Het gaat om een hoogbejaarde man met antieke, rode kleding en een baard. Volgens getuigen handelt hij samen met één of meerdere handlangers met een getinte huidskleur.

 
Deel dit artikel: