14 ℃

Politie waarschuwt voor bende autokopers

Foto: Dmytro Zinkevych / Shutterstock.com

De politie waarschuwt autobezitters voor een bende autokopers. De bende koopt auto’s van nietsvermoedende burgers en laat hen vervolgens zonder auto achter. Verschillende mensen werden in de afgelopen weken al het slachtoffer.

Volgens politiewoordvoerder Tim Milfenberg gaat de bende zeer geraffineerd te werk. “Ze reageren op internetadvertenties. Vervolgens sturen ze een zogenaamde autokoper. Hij ‘inspecteert’ de auto en betaalt het afgesproken bedrag. Daarna neemt hij de auto mee.”

Jos Koeffers trapte er met ogen open in. “Ik had mijn Mercedes te koop gezet op Marktplaats”, vertelt Koeffers. “Ik kreeg een telefoontje van iemand die zei interesse te hebben. Of hij de auto kon komen bekijken. Binnen een uur stond hij al voor de deur, op het eerste gezicht een keurige man. Hij liep een paar rondjes om de auto en gaf mij vervolgens het gevraagde bedrag. Toen ik omkeek was hij verdwenen, mét de auto.”

De kans dat Koeffers de auto ooit nog terugziet is klein. “Dit zijn professionals. Vaak brengen ze de auto’s direct naar het buitenland”, zegt Milfenberg. “Ze maken misbruik van de goedgelovigheid van mensen. Ze laten je achter met een zak geld, maar je auto ben je kwijt.”

 
Deel dit artikel: