18 ℃

Politie vindt twee weggerende Kamerleden in slootje bij Haagse Bos

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Jarretera

Twee Kamerleden die woensdag hadden moeten stemmen over salarisverhoging voor zorgmedewerkers zijn boven water. Agenten vonden de twee Kamerleden in een slootje bij het Haagse Bos.

De Kamerleden verdwenen woensdagavond tijdens het coronadebat. Op verzoek van de PVV zou een hoofdelijke stemming plaatsvinden over een structurele loonsverhoging voor zorgmedewerkers. Maar vlak voor de stemming vluchtten tientallen Kamerleden het gebouw uit. Met behulp van speurhonden is een aantal Kamerleden inmiddels teruggevonden.

Kamerleden van de VVD hadden zich verstopt in de toiletten van een nabijgelegen brasserie. Vanmorgen werden nog eens twee Kamerleden gevonden in een slootje bij het Haagse Bos, een paar honderd meter van het Binnenhof. Onder meer D66-Kamerlid Paul van Meenen hield zich schuil tussen het riet en probeerde op die manier aan de stemming te ontkomen.

De weggerende Kamerleden zijn door de politie teruggebracht naar Kamervoorzitter Arib. Naar verwachting kan de structurele loonsverhoging voor zorgpersoneel later vandaag alsnog van tafel worden geveegd.

 
Deel dit artikel: