Politie valt viszaak binnen en redt goudvis

Agenten hebben deze week in Oldenzaal een goudvis bevrijd uit een veel te kleine kom. Twee gewapende agenten vielen een viszaak binnen om het arme dier te redden. Volgens de politie was de vis “veel te groot voor de kom”.

Foto: Che Supajit / Shutterstock.com

De goudvis werd aangetroffen bij Visgilde Kötter. De eigenaresse hield de goudvis in een glazen kom. Toen de agenten dat zagen besloten ze direct in te grijpen. Omdat de eigenaresse weigerde een grotere kom te kopen werd de goudvis in beslag genomen.

Dierenbeschermers hebben veel lof voor het kordate optreden van de agenten. “Alleen al in Nederland moeten duizenden goudvissen hun korte leven slijten in een kom. Het leed dat goudvissen wordt aangedaan is onvoorstelbaar”, vertelt Kim Adelborst van de dierenrechtenorganisatie Bestiam Justitia.

“Justitie zou veel meer moeten toezien op de leefomstandigheden van huisvissen”, meent Adelborst. “De politie is de hele dag bezig met verkrachters, moordenaars en overvallers, maar goudvissen moeten het zelf maar uitzoeken. Dat is natuurlijk absurd. Het gaat hier wel om vissen. Deze goudvis heeft het godzijdank overleefd, maar voor veel andere vissen in de viszaak kwam de hulp te laat.”

 
Deel dit artikel: