14 ℃

Politie tevreden over preventieve bekeuringen

Foto: Vanderwolf Images / Shutterstock.com

Vanaf vandaag schrijft de politie meer preventieve bekeuringen uit. Een proef met het preventief bekeuren van potentiële snelheidsduivels is succesvol verlopen. Tot nu toe werden al meer dan tweehonderd snelheidsovertredingen voorkomen.

Op verschillende plaatsen in het land werden automobilisten aan de kant gezet, omdat ze mogelijk van plan waren de maximumsnelheid te overschrijden. “Alle preventief bekeurde automobilisten hielden zich ook daarna keurig aan de maximumsnelheid. Dan mogen we rustig spreken van een succes”, zegt politiewoordvoerder Tim Milfenberg.

Voorheen mocht de politie alleen boetes uitdelen als de overtreding al was begaan. “In feite loop je dan altijd achter de feiten aan. Nu treden we al op vóórdat het misgaat”, aldus Milfenberg.

De hoogste preventieve boete werd uitgedeeld aan een 32-jarige automobilist uit Purmerend. “Gelukkig waren onze agenten er op tijd bij”, aldus de politie. “Hij reed in een Porsche, waarmee hij makkelijk 250 kilometer per uur had kunnen halen. Als hij dat daadwerkelijk had gedaan, hadden er vreselijke ongelukken kunnen gebeuren.”

 
Deel dit artikel: