16 ℃

Politie pleit voor minder criminaliteit

Politie pleit voor minder criminaliteit
Foto: Photos by Tom / Shutterstock.com

De politie wil dat de criminaliteit in ons land geleidelijk wordt afgebouwd. In een 330 pagina’s tellend manifest roept de politie criminelen op om minder misdrijven te plegen.

“In de afgelopen jaren hebben we gezien dat bij criminaliteit regelmatig mensen het slachtoffer worden. Het wordt tijd dat iemand daar iets tegen gaat doen”, zegt politiewoordvoerder Tim Milfenberg.

De politie is na een misdrijf vaak als eerste ter plaatse en weet welke gevolgen criminaliteit kan hebben. Milfenberg: “We weten dat bij misdrijven soms mensen beroofd worden van hun spullen, gewond raken of zelfs komen te overlijden. De vraag is of we dat moeten willen.”

In de komende weken start een grote campagne waarin criminelen op de gevolgen van hun daden worden gewezen. “We zeggen niet: je moet er helemaal mee stoppen. Maar we willen wel een stukje bewustwording creëren”, aldus de politiewoordvoerder. “Veel Nederlanders zijn kritisch over de onderwereld. Maar als niemand actie onderneemt, dan moeten wij het maar doen.”

 
Deel dit artikel: