13 ℃

Politie ontroerd door overweldigende vuurwerkshows

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

De politie zegt ontroerd te zijn door de geweldige vuurwerkshows die in het hele land worden georganiseerd om de politie een hard onder de riem te steken. Volgens een woordvoerder is het hartverwarmend om te zien dat de politie overal met zoveel enthousiasme wordt onthaald.

Hans Geus is politiewoordvoerder en komt superlatieven tekort om te omschrijven hoe geweldig het is dat in heel Nederland de politie in het zonnetje wordt gezet door prachtig vuurwerk: “Dagelijks spreek ik collega’s die tot tranen toe geroerd zijn door de geweldige vuurwerkshows die hen ten deel valt. Of de collega’s nu in Urk, Den Haag, Rotterdam of Den Bosch werken, echt overal is het feest als de politie ergens arriveert. Soms denken we weleens: waar hebben we dit aan verdiend?”

Toch waarschuwt Geus voor teveel enthousiasme: “In enkele gevallen zorgt het vuurwerk voor gevaarlijke situaties. Uiteraard geheel per ongeluk, maar als politieorganisatie is het toch onze plicht om de veiligheid te waarborgen. Daarom willen wij iedereen vragen om in hun enthousiasme het vuurwerk niet meer naar onze collega’s te gooien. Want feest is leuk, maar je kunt het ook overdrijven.”

 
Deel dit artikel: