21 ℃

Politie onderschept enorme partij illegale oliebollen

Politie onderschept enorme partij illegale oliebollen
Foto: Stanislavskyi / Bastiaanstockimage / Shutterstock.com

RENKUM - Bij een huiszoeking in het Gelderse Renkum is een partij van 850 kilo illegale oliebollen ontdekt. De politie kwam de partij op het spoor na een tip van buurtbewoners. Die roken een verdachte geur en namen contact op met de politie.

Op het moment van de inval was de productie in volle gang. Buurtbewoonster Hannie Wolmers was getuige van de inval: “Vreselijk. Je verwacht het niet in deze buurt. Het zijn ook hele gewone mensen, groetten altijd iedereen op straat. Nooit gedacht dat zij oliebollen zouden produceren. En dan die lucht.”

Naast de oliebollen stuitte de politie ook op appelbeignets en verschillende zakjes poedersuiker. In het magazijn van een supermarkt in de omgeving werden grondstoffen voor de productie van oliebollen aangetroffen. “Alles is in beslag genomen en zal later worden vernietigd”, aldus politiewoordvoerder Martin de Vries.

Volgens de politie gaan miljoenen euro’s om in de oliebollenhandel. Ieder jaar, met name in de maand december, worden woekerwinsten gemaakt met de productie en verkoop van oliebollen.

 
Deel dit artikel: