13 ℃

Politie jaagt mensen met muziek van Frans Bauer naar binnen

Foto: Andrew Balcombe / nitinut380 / Pixel-Shot / Shutterstock.com

Het advies om binnen te blijven in verband met het coronavirus wordt nog lang niet door iedereen opgevolgd. Nog steeds trekken mensen er op uit naar het strand en het park, met het risico op besmetting.

Sinds vandaag zet de politie geluidswagens met muziek van Frans Bauer in om mensen naar binnen te jagen. “Met snoeiharde muziek proberen we ze naar huis te krijgen”, zegt politiewoordvoerder Tim Milfenberg. “We hebben verschillende soorten muziek getest en we weten dat mensen snel hun biezen pakken als ze Frans Bauer horen. We beseffen dat dit een zwaar middel is, maar wij zien helaas geen andere mogelijkheid.”

De aanpak lijkt inderdaad te werken. Op het strand van Castricum waren maandag nog tientallen mensen die het advies om thuis te blijven aan hun laars lapten. Rond twaalf uur maakte de geluidswagen van de politie daar een einde aan. Na twee hits van Frans Bauer was het strand leeg.

De politie waarschuwt: “Mocht de muziek van Frans Bauer onvoldoende effect hebben, dan zijn we helaas genoodzaakt om onze playlist uit te breiden met Monique Smit. Maar we hopen dat het zo ver niet hoeft te komen.”

 
Deel dit artikel: