24 ℃

Politie doet inval in ballonnenwinkel, mogelijk banden met Chinezen

Politie doet inval in ballonnenwinkel, mogelijk banden met Chinezen
Foto: Robert Coolen / Shutterstock.com

In het Gelderse Remsbeek heeft de politie vanochtend een inval gedaan in een ballonnenwinkel. In het pand lagen vele duizenden ballonnen opgeslagen. Onderzocht wordt of het bedrijf banden onderhield met de Chinezen.

“Ter plaatse werden ballonnen aangetroffen in verschillende kleuren. Rood, geel, roze, noem maar op. Het is niet ondenkbaar dat de ballonnen, indien gevuld met helium, gebruikt hadden kunnen worden voor spionagedoeleinden”, aldus politiewoordvoerder Tim Milfenberg.

De politie heeft de ballonnen meegenomen voor forensisch onderzoek: “Opvallend is dat de ballonnen een stuk kleiner zijn dan de spionageballon die vorige week in Amerika werd gezien. Door hun kleinere formaat zouden ze gemakkelijk onder de radar door kunnen vliegen. Zo geavanceerd zijn ze kennelijk al.”

De politie is vooral geschrokken van de vondst van een partij kleine, langwerpige ballonnen. “Compleet met instructieboek”, aldus de politie. “Deze moderne ballonnen kunnen in allerlei vormen gevouwen worden, waardoor ze nauwelijks nog als spionageballonnen te herkennen zijn.”

Foto: Dutchmen Photography / New Africa / Jocic / Shutterstock.com

 
Deel dit artikel: