16 ℃

Politie doet inval bij nagelstudio na meldingen van sterke acetongeur: “Mogelijk een drugslab”

Politie doet inval bij nagelstudio na meldingen van sterke acetongeur: “Mogelijk een drugslab”
Foto: lunopark / FunKey Factory / Shutterstock.com

ROTTERDAM - De politie heeft vanochtend een inval gedaan bij een nagelstudio in Rotterdam. Aanleiding voor de inval waren de vele meldingen van omwonenden die bij het passeren van het pand een sterke acetongeur roken en vermoedden dat er iets niet pluis was.

“De afgelopen week hebben wij dagelijks tientallen telefoontjes ontvangen van bezorgde buurtbewoners”, vertelt een woordvoerder van de politie. “Zij klaagden allen over een penetrante acetonwalm die rond de nagelstudio hing en zij vreesden dat hun woonwijk was veranderd in een drugskartel. Zeer begrijpelijke zorgen natuurlijk. Om de veiligheid van onschuldige bezoekers van de nagelstudio te waarborgen, besloten we de inval te plannen op een dag dat de salon gesloten was.”

In de veronderstelling een drugslab aan te treffen, bestormden zeven gewapende politieagenten vergezeld door drie speurhonden in alle vroegte het verdachte pand. “De eigenaren van de nagelstudio zijn van hun bed gelicht en ter plekke ondervraagd”, verklaart de woordvoerder. “Hoewel zij beiden iedere betrokkenheid met drugs ontkenden, maakte de lucht ter plaatse hun verhaal tamelijk ongeloofwaardig. In delen van het pand roken agenten inderdaad een sterke acetongeur. De verdachten zijn daarom meegenomen naar het bureau. Het pand zal de komende uren grondiger worden doorzocht.”

 
Deel dit artikel: