Politie achtervolgt daders steeds vaker met de trein

Politie achtervolgt daders steeds vaker met de trein
Foto: Worldpics / Shutterstock.com / Nieuwspaal

De politie zit voortvluchtige criminelen steeds vaker per trein op die hielen. De politietrein is vorig jaar 241 keer ingezet. Dat is ruim de helft vaker dan het jaar ervoor. 

De politietrein werd vooral ingezet na meldingen van overvallen en inbraken. “Vroeger zouden we bij zo’n melding zonder na te denken in de auto zijn gestapt. Tegenwoordig maken we een klimaatbewuste afweging”, zegt politiewoordvoerder Tim Milfenberg. “Bij de introductie van de politietrein waren sommige agenten nog sceptisch, maar inmiddels wordt de trein gezien als een prima alternatief voor de auto.”

Hoe nuttig de politietrein is, bleek in november vorig jaar bij een woningoverval in Rotterdam. “Agenten twijfelden geen moment en zijn direct in de politietrein gestapt, die op dat moment nog in Groningen stond”, zegt Milfenberg. “Na aankomst in Rotterdam sprongen de agenten over op de OV-fiets en binnen drie uur waren ze ter plaatse. Op die manier hadden ze de daders bijna te pakken en hebben ze 14 kilo CO2 bespaard. Dat is echt iets om trots op te zijn.”

 
Deel dit artikel: