24 ℃

Pokémon Go nu officieel verkrijgbaar in Nederland

De populaire app Pokémon Go is vanaf nu officieel verkrijgbaar voor Android en de Apple iPhone en iPad. Voorheen moesten gamers gebruikmaken van omwegen om de game te bemachtigen. Alleen al in Nederland zouden ruim een miljoen fans het spel spelen.

pokemon_go3In Pokémon Go is het de bedoeling om virtuele figuurtjes te vangen. Het spel maakt hiervoor gebruik van zogenoemde ‘augmented reality’, waarbij een virtuele wereld geprojecteerd wordt in de echte wereld. Omdat spelers verschillende locaties moeten bezoeken om beter te worden in het spel, waren de afgelopen dagen al veel groepjes Pokémon Go-fans op straat te zien.

Nederlanders kunnen de app nu downloaden in de officiële Google Play Store en de Apple App Store. Eerder moesten ingewikkelde omwegen bewandeld worden, omdat de servers de populariteit van Pokémon Go niet aankonden. Nog steeds hebben de servers van Pokémon Go moeite om het grote aantal spelers te bedienen.

Pokémon Go zorgde voor enige ophef, omdat de virtuele figuurtjes soms op bizarre plaatsen gevangen moesten worden, zoals in een operatiekamer. In de afgelopen week liet een Nederlands stel een peuter alleen thuis, om ’s nachts buiten Pokémons te vangen.

 
Deel dit artikel: