14 ℃

Poetin zegt vredesmissie door te zetten: “Desnoods met nucleaire wapens”

Poetin zegt vredesmissie door te zetten: “Desnoods met nucleaire wapens”
YT CC / https://www.youtube.com/watch?v=HzArLgjUtlY

MOSKOU - In zijn jaarlijkse Toespraak voor de Natie heeft de Russische president Vladimir Poetin nogmaals onderstreept dat hij tegen elke prijs wil vechten voor vrede. Desnoods met de inzet van kernwapens.

Vol zelfvertrouwen sprak Vladimir Poetin zijn landgenoten toe in zijn jaarlijkse Toespraak voor de Natie. Hij vertelde de Russen dat de ‘speciale militaire missie’ in Oekraïne goed is verlopen: “Door onze missie in Oekraïne hebben honderdduizenden Russische soldaten voorkomen dat er een oorlog is losgebarsten tussen Rusland en de afvallige Russische regio Oekraïne. Dit maakt nog eens duidelijk hoe belangrijk vrede voor ons is.”

In zijn toespraak hield Poetin het Russische volk voor dat hij zijn strijd voor de vrede nooit zal opgeven: “Ook al probeert de NAVO ons te provoceren, ik zal onze vredesmissie met hand en tand verdedigen. Daarom roep ik de NAVO-landen op om zich niet verder te bemoeien met onze missie in Oekraïne. Want als er daadwerkelijk NAVO-soldaten in Oekraïne zullen worden geïnstalleerd, zoals de Franse president Macron suggereerde, zal ik niet schuwen om een wereldwijde ‘speciale nucleaire missie’ te beginnen. Als het om vrede gaat, kunnen de offers nou eenmaal niet groot genoeg zijn.”

 
Deel dit artikel: