Poetin wacht gespannen op uitslag verkiezingen: “Dagenlang nagelbijten”

Poetin wacht gespannen op uitslag verkiezingen: “Dagenlang nagelbijten”
Foto: Vladimir Wrangel / Shutterstock.com

MOSKOU - Het zijn spannende dagen voor de 71-jarige Vladimir Poetin. Bij de Russische verkiezingen hoopt hij te worden herkozen als president, maar uit de exitpolls blijkt dat zijn herverkiezing allerminst zeker is.

De exitpolls zijn niet bepaald hoopgevend voor de Russische president. Uit een exitpoll onder ruim 1300 Russen in Praag blijkt dat Poetin slechts 4,1 procent van de stemmen krijgt, lang niet genoeg voor een nieuwe termijn als president. “Ja, natuurlijk zijn dat teleurstellende cijfers, maar laten we niet vergeten dat heel veel stemmen nog geteld moeten worden. Het kan nog steeds”, geeft Poetin toe.

Russische kiezers mochten op vrijdag, zaterdag of zondag hun stem uitbrengen. Omdat het land zo groot is, kan het nog dagen duren voor de einduitslag bekend is. “Het wordt dus nog dagenlang nagelbijten”, zegt Poetin. “Ik heb in de afgelopen jaren geprobeerd om het land zo goed mogelijk te besturen, maar dat geeft natuurlijk geen enkele garantie op een volgende termijn als president. Natuurlijk hoop ik dat ik word herkozen, maar het is de kiezer die bepaalt.”

 
Deel dit artikel: