21 ℃

Poetin waarschijnlijk op korte termijn afgezet: “Hij sprak meerdere malen met stemverheffing”

Poetin waarschijnlijk op korte termijn afgezet: “Hij sprak meerdere malen met stemverheffing”
Foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

MOSKOU - De dagen van de Russische president Vladimir Poetin lijken geteld. Uit een onderzoek naar de omgangsvormen van de president blijkt dat hij meerdere malen met stemverheffing sprak tegen ondergeschikten. Volgens het presidium, het dagelijks bestuur van het Kremlin, heeft Poetin zich schuldig gemaakt aan het creëren van een sociaal onveilige werkomgeving.

In Rusland is geschokt gereageerd op een rapport dat deze week uitkwam over de omgangsvormen van president Poetin. Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst 15 ambtenaren die werken in de directe omgeving van de Russische president zich onprettig hebben gevoeld, omdat hij door de jaren heen meerdere malen met stemverheffing heeft gesproken. Een doodzonde die hem waarschijnlijk de kop gaat kosten.

Ook Ruslandkenner Peter Doemans denkt dat de positie van Poetin niet langer houdbaar is: “Poetin heeft een onkreukbaar imago als het gaat om hoffelijkheid. Zijn leiderschapsstijl is het beste te omschrijven als dienend. Althans, dat wilde hij graag uitstralen. Dit onderzoek ondermijnt zijn imago als vredesduif. Dit zet de vredesoperatie in Oekraïne, waarbij tienduizenden doden zijn gevallen, in een compleet ander daglicht. Ik zie niet in hoe Poetin deze reputatieschade nog kan repareren.”

 
Deel dit artikel: