Poetin verklaart zijn succes: “Stabiliteit, betrouwbaarheid en geen gekke sprongen maken”

Poetin verklaart zijn succes: “Stabiliteit, betrouwbaarheid en geen gekke sprongen maken”
Foto: ID1974 / Shutterstock.com

De Russische president Poetin heeft in een televisie-optreden laten weten waardoor hij een succesvolle leider is. Volgens hem heeft het alles te maken met stabiliteit, betrouwbaarheid en niet al te gek doen.

In een televisie-optreden beantwoordde president Poetin vragen van middelbaar scholieren. Een van de spontane vragen kwam van een scholiere uit Sint-Petersburg. Zij wilde weten waarom hij zo’n sterke en succesvolle leider is. Poetin had duidelijk schik in deze totaal onverwachte vraag. Met een ingetogen glimlach antwoordde hij: “Het is mooi om van een onafhankelijke scholier te horen dat ik een succesvolle leider ben. Dat maakt mij nederig. Mijn succes is gebaseerd op niets meer dan het brengen van stabiliteit en liefde. Je moet ervoor zorgen dat je geen gekke dingen doet en voor iedereen door en door betrouwbaar bent.”

Na deze woorden pauzeerde Poetin een moment om een daverend applaus in ontvangst te nemen. Na dit applaus schraapte hij zijn keel en maakte zijn verhaal af: “Naast deze leiderschapskwaliteiten zijn er ook nog enkele andere details belangrijk. Zoals het uitschakelen van politieke tegenstanders en het organiseren van gemanipuleerde verkiezingen. Op die manier win je eigenlijk vanzelf de harten van het volk.”

 
Deel dit artikel: