Poetin trots op Russische soldaten: “Als beloning mogen jullie binnenkort sneuvelen in Oekraïne”

Poetin trots op Russische soldaten: “Als beloning mogen jullie binnenkort sneuvelen in Oekraïne”
Foto: Fractalmonster / Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

De Russische president Poetin sprak vandaag zijn soldaten toe. Poetin sprak onder meer over de opstand van de Wagner-huurlingen, die in het afgelopen weekend door de Russische militairen in de kiem werd gesmoord. Poetin zei trots te zijn op het patriottisme van zijn militairen en prees hen, omdat ze een burgeroorlog hadden voorkomen. Ook had hij nog een mooie verrassing voor ze.

Poetin sprak in het bijzijn van honderden soldaten. Zij stonden symbool voor alle Russische soldaten die volgens Poetin het land van een burgeroorlog hadden gered: “Jullie heldhaftigheid heeft ervoor gezorgd dat ik als rechtmatig leider van ons moederland nog steeds aan de macht ben. Ik kan jullie daar alleen maar met heel mijn hart voor bedanken.”

Poetin had ook een mooie beloning voor alle Russische soldaten: “Ik weet dat jullie je graag nuttig voelen. Dat jullie niet van lamlendigheid willen wegrotten in jullie kazernes. En daarom beloof ik jullie plechtig dat ik de oorlog in Oekraïne zal intensiveren. Jullie mogen allemaal eervol sterven op de Oekraïense slagvelden. Dat is wel het minste dat ik voor jullie kan doen nu jullie met gevaar voor eigen leven mijn vege lijf hebben gered.”

 
Deel dit artikel: