21 ℃

Poetin teleurgesteld na annexatie: “Tot nu toe alleen felicitaties ontvangen van Thierry Baudet”

Poetin teleurgesteld na annexatie: “Tot nu toe alleen felicitaties ontvangen van Thierry Baudet”
Foto: Drop of Light / Shutterstock.com

De Russische president Poetin heeft tot nu toe niet veel felicitaties ontvangen na de annexatie van Loegansk, Donetsk, Cherson en Zaporizja. Alleen Forum van Democratie heeft de Russische president geluk gewenst met de aanwinst van de vier nieuwe provincies. 

Poetin zette vrijdag formeel zijn handtekening onder een document waarmee de annexatie van de vier Oekraïense provincies een feit werd. De annexatie volgt op een referendum, waarbij de bevolking zich mocht uitspreken over de toetreding tot het Russische rijk.

Baudet zag op tv hoe Poetin de annexatie ondertekende. “Fantastisch mooi om dit mee te mogen maken natuurlijk. Er is vandaag geschiedenis geschreven. Een uiterst democratische stembusgang waarin de bevolking overduidelijk gekozen heeft tot toetreding tot Rusland. Zoveel democratie kunnen wij alleen maar toejuichen”, aldus Baudet die Poetin al vanaf het begin van de invasie van harte steunt. “Democratie in optima forma. Nederland kan hier nog lering uit trekken.”

De ayatollah van Iran, eveneens een democraat in hart en nieren, zal Poetin waarschijnlijk vanavond feliciteren met de voorbeeldige stembusgang.

 
Deel dit artikel: