11 ℃

Poetin stuurt extra Russische militairen naar Oekraïne om te helpen na storm Eunice

Foto: ID1974 / Shutterstock.com

De Russische president Vladimir Poetin stuurt nog eens duizenden militairen naar de grens met Oekraïne, voor het geval dat land behoefte heeft aan hulp na de storm Eunice.

Eurice raast momenteel van west naar oost over Europa. Restanten van de storm zullen naar verwachting maandag of dinsdag Oekraïne bereiken.

Er waren al veel Russische militairen aan de grens met Oekraïne, maar Poetin neemt het zekere voor het onzekere. Even werd gevreesd dat Rusland Oekraïne met geweld wilde annexeren. Vandaag maakte de Russische president Poetin een einde aan dat misverstand.

Eunice is de zwaarste storm in jaren. Mocht de storm ook in Oekraïne schade aanrichten, dan zijn onze militairen graag bereid om hulp te verlenen”, zei Poetin in een geruststellende toespraak. “Voor de zekerheid hebben we alvast honderdduizenden militairen met bijbehorend materieel naar de grens gestuurd. Ze kunnen bijvoorbeeld omgewaaide bomen opruimen en afgewaaide daken herstellen. Oekraïne hoeft maar te kikken en wij zullen met al onze hulp binnenvallen.”

 
Deel dit artikel: