18 ℃

Poetin stelt Oekraïne gerust: “Al onze militairen zijn gevaccineerd”

Foto: Evgenii Sribnyi / Shutterstock.com

Inwoners van Oekraïne hoeven niet bang te zijn dat Russische militairen tijdens de komende inval ziek zullen worden. “Ik begrijp dat u zich zorgen maakt over de gezondheid van onze troepen. De coronapandemie is immers nog niet helemaal voorbij. Maar ik kan u verzekeren dat al onze militairen zijn gevaccineerd”, aldus de Russische president.

Ook in Oekraïne gaat de omikronvariant nog volop rond. Veel Oekraïners vragen zich dan ook af of een Russische inval nu wel verstandig is. “Geloof me, we hebben er goed over nagedacht, maar u hoeft zich geen zorgen te maken”, zei Poetin. “Onze soldaten zijn stuk voor stuk gezonde jongens, ze zijn gevaccineerd én geboosterd. Mochten onze troepen tijdens de inval toch per ongeluk besmet raken, dan zullen de ziekteverschijnselen mild zijn.”

“Nooit eerder viel Rusland midden in een pandemie een ander land binnen. Deze buitengewone omstandigheden vragen uiteraard om een andere aanpak”, aldus de Russische president. “Ik begrijp de zorgen van de Oekraïners, maar onze militairen hebben duidelijke instructies ontvangen om de inval zo veilig mogelijk uit te voeren. Om fysiek contact te vermijden, zal zo veel mogelijk gebruik worden gemaakt van langeafstandswapens. We hopen dat dit een stukje rust geeft.”

 
Deel dit artikel: