14 ℃

Poetin stelt 1 miljoen gewapende hulpverleners ter beschikking voor dorps conflict Wit-Rusland

Poetin stelt 1 miljoen gewapende hulpverleners ter beschikking voor dorps conflict Wit-Rusland
Foto: Matthias Wehnert / Aynur Mammadov / Shutterstock.com

GORY - Nu er in het dorp Gory in Wit-Rusland onrust is ontstaan over de aanleg van een nieuwe rotonde en de 618 bewoners lijnrecht tegenover elkaar staan, heeft buurland Rusland zijn hulp aangeboden.

De Russische president Poetin wil een miljoen gewapende hulpverleners naar Wit-Rusland sturen om het conflict tussen de dorpsbewoners te sussen. ‘Ik heb behoefte aan stabiliteit in de regio en als ik daarbij langszij kan komen om de orde te herstellen zal ik dat zeker niet nalaten’, aldus Poetin.

De burgemeester van Gory weet nog niet of hij de hulp zal accepteren: “Ik schat in dat we met een open avond in het dorpshuis en een gratis lokaal drankje de boel ook wel redelijk kunnen sussen.”

Poetin laat echter weten dat het accepteren van de hulp ook niet nodig is. De hulp is namelijk al onderweg: “Ik roep de inwoners van de regio op rustig te blijven en vooral niet te schrikken van het feit dat mijn hulpverleners in tanks rijden, geweren dragen en niet aarzelen om het heft in handen te nemen. We zijn beschikbaar om zo lang te blijven als nodig is en waarschijnlijk langer.”

 
Deel dit artikel: