12 ℃

Poetin roept VS en China tot orde: “Geweld is nooit een oplossing”

Poetin roept VS en China tot orde: “Geweld is nooit een oplossing”
Foto: Frederic Legrand - COMEO / Perry McLeod / 360b / Russotp / Wiki Commons CC BY-SA40

De Russische president Vladimir Poetin heeft bij de VS en China aangedrongen op een vreedzame oplossing voor de ruzie over de spionageballon. Geweld is volgens Poetin nooit een oplossing voor een conflict tussen twee landen.

Vorige week werd in het Amerikaanse luchtruim een Chinese spionageballon gezien. Na enkele dagen werd de ballon door het Amerikaanse leger uit de lucht geschoten. China is op z’n zachtst gezegd ‘not amused’ door het optreden van de Amerikaanse luchtmacht. Deskundigen vrezen dat de VS na de vernietiging van de Chinese ballon op een vergeldingsactie moet rekenen. Rusland heeft zijn bezorgdheid over het incident geuit en roept beide landen op tot kalmte.

“Natuurlijk is het ontoelaatbaar dat een land het luchtruim van een ander soeverein land schendt, maar geweld mag en kan nooit een oplossing zijn”, aldus de Russische president Poetin. “Als de VS en China een conflict hebben, moet een vreedzame dialoog worden nagestreefd. Een conflict tussen twee landen mag nooit een bedreiging vormen voor de wereldvrede. De wereld is groot genoeg om op een vreedzame manier en in goede harmonie naast elkaar te leven.”

 
Deel dit artikel: