22 ℃

Poetin: “Oerknal veroorzaakt door Oekraïne met steun van de Amerikanen”

Poetin: “Oerknal veroorzaakt door Oekraïne met steun van de Amerikanen”
Foto: YT CC

MOSKOU - De Russische president Vladimir Poetin is in een interview met de Amerikaanse opiniemaker Tucker Carlson diep ingegaan op de geschiedenis. Volgens Poetin is de oorlog tussen Rusland en Oekraïne niet begonnen in 2022, maar al in de vroege prehistorie.

Carlson vroeg Poetin waarom hij de opdracht gaf voor de Russische inval in Oekraïne. Voor het antwoord op die vraag steekt Poetin een geschiedenisles af die begint bij de oerknal. Volgens Poetin is de knal zo’n 14 miljard jaar geleden veroorzaakt door Oekraïne met steun van de Amerikanen. “Vóór de oerknal waren er eigenlijk geen problemen”, aldus de Russische president.

Daarna gaat Poetin in op de situatie in de krijtperiode, toen Russische dinosauriërs leefden in het gebied dat tegenwoordig bekendstaat als De Krim. Volgens Poetin zijn bij Donetsk fossielen gevonden van oorspronkelijk Russische zeeslakken.

Poetin is nog steeds bezig met het beantwoorden van de vraag waarom Rusland de invasie van Oekraïne begon. Op dit moment is Poetin bij de vroege middeleeuwen.

 
Deel dit artikel: