23 ℃

Poetin ‘niet onder de indruk’ van samenwerking PvdA en GroenLinks

Poetin ‘niet onder de indruk’ van samenwerking PvdA en GroenLinks
Foto: Russian State Television

De Russische president Poetin zegt dat de vergaande samenwerking tussen de PvdA en GroenLinks geen enkele aanleiding vormt voor een strategiewijziging in de oorlog met Oekraïne. “Onze doelen zijn duidelijk. De nauwere banden tussen GroenLinks en de PvdA brengen daar geen verandering in”, aldus de Russische president.

De samenwerking tussen de PvdA en GroenLinks is in een stroomversnelling beland. Zaterdag organiseerden beide partijen een gezamenlijk partijcongres waar vierduizend leden op af kwamen. Toch lijkt Rusland niet onder de indruk van het linkse machtsvertoon in Nederland. President Poetin zegt zijn plannen in Oekraïne ‘gewoon te zullen doorzetten’.

Volgens Ruslanddeskundige Tjeerd Omslag moet de Russische reactie vooral worden gezien als een schijnvertoning. “Poetin houdt zich groot, maar reken maar dat er in het Kremlin mening zweetdruppeltje op het tapijt valt”, aldus de Ruslanddeskundige. “Door de samenwerking van GroenLinks en de PvdA ontstaat in Nederland één groot links politiek machtsblok. Welke gevolgen dat gaat hebben voor de oorlog in Oekraïne is moeilijk in te schatten, maar je maakt mij niet wijs dat het de Russen helemaal onberoerd laat.”

 
Deel dit artikel: