29 ℃

Poetin niet bezorgd dat rebellen bij kernwapens kunnen: “Zolang ze geboortedatum van mijn moeder niet weten, kunnen ze niets”

Poetin niet bezorgd dat rebellen bij kernwapens kunnen: “Zolang ze geboortedatum van mijn moeder niet weten, kunnen ze niets”
Foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

President Poetin heeft laten weten dat de kans dat rebellen van de Wagner-groep bij nucleaire wapens kunnen komen bijna nihil is. De code voor deze wapens is volgens Poetin namelijk nauwelijks te kraken.

Het privéleger van Jevgeni Prigozjin heeft zich tegen zijn voormalige broodheer Poetin gekeerd. In no-time heeft deze Wagner-groep een van de belangrijkste militaire hoofdkwartieren van Rusland veroverd. Militaire experts verbazen zich over de slagkracht van de Wagner-groep. Vooral de minimale tegenstand bij de verovering van het hoofdkwartier in Rostov aan de Don is opzienbarend. Toch hoeft volgens Poetin niemand zich zorgen te maken dat ook nucleaire wapens in de handen vallen van de rebellen.

Sterker nog, Poetin zegt ervan overtuigd te zijn dat de nucleaire wapens met genoeg veiligheidsmaatregelen zijn beschermd: “Geen enkele buitenstaander kan bij ons nucleair arsenaal komen. Er zitten stevige sloten om de twee meter hoge hekken waarachter de nucleaire wapens liggen. En zelfs als ze die horde op miraculeuze wijze weten te nemen, stuiten ze op een gebouw waar ze alleen in kunnen als ze een ingewikkelde code weten te kraken. En zolang deze rebellen de geboortedatum van mijn moeder niet weten, is dat onmogelijk.”

 
Deel dit artikel: