Poetin laat zich op 1 april van zijn grappigste kant zien: “Geen enkele intentie om nucleaire oorlog te beginnen”

Poetin laat zich op 1 april van zijn grappigste kant zien: “Geen enkele intentie om nucleaire oorlog te beginnen”
Foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

MOSKOU - Ook dit jaar werden op 1 april weer volop grappen gemaakt. Veel bedrijven en bekende personen probeerden mensen met allerlei grappen in het ootje te nemen. Ook wereldleiders deden mee aan de 1 apriltraditie, zoals de Russische president Vladimir Poetin. 

Vladimir Poetin sprak het Russische volk toe met een 1-aprilspeech. In deze toespraak liet hij zien dat hij zijn humor ondanks de oorlog in Oekraïense nog niet is verloren. Zo verklaarde hij onder meer zonder blikken en blozen dat hij geen enkele intentie heeft om nucleaire wapens te gebruiken.

“Agressie is in geen enkele omstandigheid een goed antwoord. Zowel ik als al mijn voorgangers hebben en hadden vrede hoog in het vaandel staan. Rusland is gebouwd op vredelievendheid. Ik zal alleen nucleaire middelen gebruiken als het voortbestaan het moederland in gevaar is”, sprak Poetin met een stalen gezicht.

Heel even leek de grap aan te slaan, maar al snel bulderden meerdere generaals en kolonels van het lachen, waarna ook Poetin zijn lach niet meer kon inhouden.

 
Deel dit artikel: